Εξαγορά της Pepper European Servicing από τον Όμιλο Link

Ο Όμιλος Link εξαγοράζει τον Ευρωπαϊκό κλάδο διαχείρισης δανείων, περιουσιακών στοιχείων και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών του Ομίλου Pepper με προκαταβολή μετρητών ύψους € 165 εκατ.

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του β’ εξαμήνου του 2020. Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, δημιουργείται μια εταιρεία με ηγετική θέση  στον τομέα της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων με δυνατότητες σημαντικής ανάπτυξης.

31 Ιανουαρίου 2020 – Σήμερα ο Όμιλος Link υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά της Pepper European Servicing (PES) από τον Όμιλο Pepper με προκαταβολή ύψους 165 εκατ. Ευρώ (266 εκατ. AUD) και επιπρόσθετο τίμημα 35 εκατ. ευρώ (56 εκατ. δολάρια Αυστραλίας) μετά την επίτευξη προκαθορισμένων οροσήμων ανάπτυξης.

Η PES παρέχει ολοκληρωμένη (end-to-end) διαχείριση δανείων και άλλων περιουσιακών στοιχείων, καλύπτοντας τόσο το τμήμα της αγοράς που αφορά σε στεγαστικά όσο και σε επαγγελματικά ακίνητα με ισχυρές «θέσεις» στην αγορά και μακροχρόνιες σχέσεις με τους πελάτες της σε Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ελλάδα και Κύπρο. Η εξαγορά θα προσδώσει άμεση ώθηση στον τομέα Διαχείρισης Τραπεζικών Δραστηριοτήτων και Πιστώσεων (BCM) του Ομίλου Link στις υπάρχουσες, αλλά και σε νέες αγορές.

Με έδρα το Λονδίνο, η PES διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία συνολικής αξίας περίπου 40 δισ. Ευρώ και απασχολεί μία ομάδα 880 έμπειρων στελεχών η οποία παρέχει μια ολοκληρωμένη βάση διαχείρισης δανείων και κάθε είδους παγίου.  Η δραστηριότητα αυτή ευθυγραμμίζεται με τον τομέα Διαχείρισης Τραπεζικών Δραστηριοτήτων και Πιστώσεων (BCM) του Ομίλου Link, πάνω σε υπηρεσίες δανειοδότησης, bank outsourcing, καθώς και υπηρεσίες διαχείρισης εξυπηρετούμενων και μη δανείων.

H εξαγορά δεν επηρεάζει τις υπηρεσίες που παρέχονται σε πελάτες στεγαστικών και επαγγελματικών ακινήτων που εξυπηρετούνται από την PES, των οποίων οι όροι, οι προϋποθέσεις και τα σημεία επαφής παραμένουν τα ίδια.

Η εξαγορά υπόκειται σε κανονιστικές εγκρίσεις με εκτιμώμενο χρόνο ολοκλήρωσης εντός του β’ εξαμήνου του 2020. Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς η PES θα ενσωματωθεί πλήρως στον τομέα Διαχείρισης Τραπεζικών Δραστηριοτήτων και Πιστώσεων του Ομίλου Link. Ο συνδυασμός αυτός θα έχει σαν αποτέλεσμα τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων αξίας περίπου € 130 δισεκατομμυρίων και θα απασχολεί πάνω από 1.800 έμπειρα στελέχη.

Ο Robbie Hughes, CEO του Τομέα Διαχείρισης Τραπεζικών Δραστηριοτήτων και Πιστώσεων του Ομίλου Link, δήλωσε: «Το 2019, θέσαμε ως στρατηγικό όραμά μας να γίνουμε ο ηγέτης στον τομέα των ανεξάρτητων διαχειριστών δανείων και πιστώσεων  στην Ευρώπη, επεκτείνοντας το «αποτύπωμά» μας σε παγκόσμιο επίπεδο. Η εν λόγω εξαγορά επιταχύνει την υλοποίηση αυτού του οράματος και με τη συγχώνευση δύο υψηλής ποιότητας επιχειρήσεων δημιουργείται πλέον ένας κορυφαίος πανευρωπαϊκός οργανισμός διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης στις υπάρχουσες αλλά και σε νέες αγορές».

Ο Fraser Gemmell, CEO της Pepper European Servicing δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας, η οποία αντανακλά πολύ θετικά στην ποιότητα των επιχειρήσεων PES και στην ομάδα μας. Πιστεύουμε, ότι τα νέα είναι πολύ καλά τόσο για τους πελάτες όσο και τους ανθρώπους μας, καθώς η εξαγορά θα διευκολύνει τη συνεχή ανάπτυξη της επιχείρησης, παρέχοντας παράλληλα στον Όμιλο Link τη δυνατότητα να επιταχύνει τα ευρωπαϊκά αναπτυξιακά του σχέδια, δημιουργώντας έτσι έναν κορυφαίο πανευρωπαϊκό πάροχο ο οποίος θα αξιοποιήσει συνδυαστικά τις δυνάμεις, την εμπειρία και τις δυνατότητες των Pepper και Link, για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, για τους επενδυτές και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο».

Σχετικά με τον Όμιλο Link

Ο Όμιλος Link Administration Holdings Limited (Όμιλος Link), διαχειρίζεται  χρηματοοικονομικά δεδομένα, προωθώντας τη συμμετοχή των χρηστών μέσω της τεχνολογίας. Επενδύοντας σε ανθρώπινο δυναμικό, τεχνολογία και διαδικασίες, παράγει ολοκληρωμένα δεδομένα και πληροφορίες για εταιρείες, μεγάλους ιδιοκτήτες ακινήτων και οργανισμών ανά την υφήλιο. Εισηγμένος στο χρηματιστήριο της Αυστραλίας, με πελάτες που προέρχονται από όλους τους κλάδους, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τα μεγαλύτερα  ταμεία συνταξιοδότησης της Αυστραλίας και παγκόσμιων εταιρειών, αναπτύσσει συνεχώς τις υπηρεσίες του με στόχο την κάλυψη των αναγκών τους.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.linkgroup.com.

 

Σχετικά με τον Όμιλο Pepper

Ο Όμιλος Pepper  είναι ένας παγκόσμιος όμιλος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που δραστηριοποιείται στην Ευρώπη, την Αυστραλία, την Ασία και τη Βόρεια Αμερική και διαθέτει περισσότερους από 600.000 πελάτες παγκοσμίως.

Η εξαγορά αυτή δεν περιλαμβάνει την εταιρεία του Ομίλου Pepper Money που δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία και θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργεία της, ενώ η Pepper σκοπεύει να συνεχίσει να επεκτείνεται.