Διακοπή Διαδικασίας Πώλησης της Pepper European Servicing στον Όμιλο Link

Ο Όμιλος Pepper δεν θα προχωρήσει στην πώληση της Pepper European Servicing (PES) στον Όμιλο Link

Ο Όμιλος Pepper αναβάλει τη διαδικασία πώλησης της PES και επικεντρώνεται στην περαιτέρω στρατηγική του προώθηση και ανάπτυξη στις ευρωπαϊκές αγορές

 

3 Φεβρουαρίου 2021 - Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Pepper (μέλος του οποίου αποτελούν η Pepper Hellas Asset Management Solutions A.E. από το 2018 και η Pepper Greece Α.Ε.Δ.Α.Δ.Π.), που είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο 2020 την πώληση της Pepper European Servicing (PES) στον Όμιλο Link, αποφάσισε πλέον να μην προχωρήσει στην επανέναρξη της διαδικασίας πώλησης της PES που είχε αρχικά ξεκινήσει το 2019.

Η απόφαση αυτή αποτελεί συνέχεια της προχθεσινής ανακοίνωσης του Ομίλου Link στο Χρηματιστήριο Αξιών της Αυστραλίας (ASX), η οποία αναφέρει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Link δεν ζήτησε παράταση της Συμφωνίας Πώλησης και Αγοράς (SPA) μετά τη λήξη της, στις 31 Ιανουαρίου 2020.

Η διαδικασία πώλησης του 2019 ξεκίνησε μετά από μια σειρά επαφών των ενδιαφερόμενων μερών για την ευρωπαϊκή δραστηριότητα του τομέα της διαχείρισης δανείων και παγίων της Pepper, η οποία συνεχίζει να αναπτύσσεται και να καταγράφει ισχυρές επιδόσεις. Η PES παρέχει ολοκληρωμένη (end-to-end) διαχείριση δανείων και άλλων περιουσιακών στοιχείων, καλύπτοντας πλήρως το τμήμα της αγοράς που αφορά σε στεγαστικά και επαγγελματικά δάνεια και ακίνητα, με ισχυρές θέσεις στην αγορά και μακροχρόνιες σχέσεις με τους πελάτες της στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο Mike Culhane, CEO του Ομίλου Pepper προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Το 2020 ήταν η καλύτερη χρονιά της PES, η οποία παρουσίασε αύξηση στα Υπό Διαχείριση Πάγια (AUM), που πλέον ξεπερνούν τα 40 δισ. ευρώ, καθώς και εντυπωσιακή αύξηση των λειτουργικών κερδών προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) σε όλες τις περιοχές όπου δραστηριοποιείται.

Έχοντας ενισχύσει σημαντικά τις ικανότητες παροχής υπηρεσιών μας τα τελευταία χρόνια, είμαστε πλέον σε εξαιρετικά καλή θέση για να κεφαλαιοποιήσουμε ευκαιρίες σημαντικής ανάπτυξης σε όλες τις βασικές μας ευρωπαϊκές αγορές, γεγονός που τονίζεται και από την αυξανόμενη ανάγκη για υψηλά καταρτισμένους διαχειριστές δανείων προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι αρνητικές επιπτώσεις των προκλήσεων που σχετίζονται με τον Covid-19 στους καταναλωτές και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε όλη την Ευρώπη.»

«Μέσα σε αυτό το κλίμα και έχοντας εκτιμήσει τις διάφορες επιλογές, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Pepper πιστεύει ότι είναι προς το συμφέρον της επιχείρησης, των ανθρώπων, των πελατών και των μετόχων του να εστιάσει στη συνεχή αύξηση της δραστηριότητάς του στο άμεσο μέλλον.»

Το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2020, η PES ανέλαβε τη διαχείριση 12 νέων χαρτοφυλακίων, με 8 νέους πελάτες προσθέτοντας έτσι περισσότερα από 5 δισ. ευρώ στα κεφάλαια που διαχειρίζεται. Η PES βρίσκεται σε φάση διευθέτησης των χαρτοφυλακίων αυτών στους επόμενους 3-4 μήνες.

Ο Fraser Gemmell, CEO της Pepper European Servicing δήλωσε ότι: «έχοντας ολοκληρώσει σημαντικές επενδύσεις σε πολύ σύνθετες πλατφόρμες διαχείρισης με ηγετική θέση στην αγορά της Ισπανίας και της Ιρλανδίας, και έχοντας παράξει τη μεγαλύτερη οικονομική απόδοση της ιστορίας μας, έχουμε σχεδιάσει μία σαφή στρατηγική για τη σημαντική ανάπτυξη της δραστηριότητάς μας σε όλες τις αγορές μας τα επόμενα χρόνια. Αυτό περιλαμβάνει τόσο οργανική ανάπτυξη όσο και ανάπτυξη προερχόμενη από εξαγορές, μέσω στοχευμένων πρωτοβουλιών ανάπτυξης και επιλεκτικής χρήσης του ισολογισμού μας. Διαθέτουμε μια εξαιρετική ομάδα και ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί της τους επόμενους μήνες και χρόνια για να εδραιώσουμε τη θέση της PES ως ηγέτιδας στη διαχείριση όλων των κατηγοριών παγίων στοιχείων στην Ευρωπαϊκή αγορά, τόσο για εξυπηρετούμενα όσο και μη εξυπηρετούμενα στοιχεία.»

Η προτεινόμενη συναλλαγή είχε τεθεί ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού και Προστασίας των Καταναλωτών (CCPC) της Ιρλανδίας από τον Ιανουάριο 2019 και η σχετική απόφαση αναμένετο τις επόμενες εβδομάδες. Ως αποτέλεσμα της σημερινής ανακοίνωσης του Ομίλου Link, δεν απαιτείται πλέον τέτοια απόφαση.

Ο Όμιλος Pepper είναι ένας όμιλος παροχής διαφοροποιημένων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε παγκόσμιο επίπεδο με παρουσία στην Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία και με περισσότερους από ένα εκατομμύριο πελάτες ανά τον κόσμο.

Πέραν από τη δραστηριότητα διαχείρισης δανείων και παγίων στην Ευρώπη, η Pepper διαθέτει και αναπτυσσόμενη δραστηριότητα χρηματοδοτήσεων που δραστηριοποιείται υπό την εμπορική επωνυμία Pepper Money στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία. Επίσης, η Pepper δραστηριοποιείται στην Κίνα, την Ινδία και την Ιαπωνία στον τομέα της διαχείρισης παγίων στοιχείων, καθώς και στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, το Χονγκ Κονγκ και την Κίνα στον τομέα των δανειοδοτήσεων.

Για περαιτέρω πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.